Kuvia

Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva

Seuraa meitä!

Seuraa meitä Facebookissa!

Tapahtumat 2014

Toiminta jakaantuu kolmeen jaksoon: talvi ja kevät (kevätkausi), kesä ja kolmantena syksy ja alkutalvi (syyskausi). Tarkat tiedot jäsenkirjeessä, joka postitetaan kolmesti vuodessa.

Kevätkauden toiminta

Hallan tuvan pihapiiriin perinneperennapenkki rakentuu kevään aikana. Kotiseutuyhdistys hankkii maa-aineksen. Sen siirtäminen toukokuussa olisi parasta mahdollisimman suurella talkoojoukolla. Kas-visuunnitelma on tehty ja kasvit siirretään hankasalmelaisista pihoista. Talkooapua siis tarvitaan. Ilmoit-taudu mahdolliseksi talkoolaiseksi Virpille (puh. 040 5058459) tai Sinikalle (puh.041 5442458) vappuun mennessä.

ke 19.2. klo 18.00 Kuuhankaveden koulun ruokalassa vuosikokous, kahvitarjoilu ja valokuvia vuoden 2013 toiminnasta. Jokaisesta tapahtumasta on kuvasatoa – tule muistelemaan ja nauttimaan!

ke 5.3. ilta aiheena siementen käsittely ja kylvö, alustus puutarhuri Mari Valkonen. Siementenvaihto-tori.

ke 2.4. ilta aiheena kasvihuoneviljely, alustajina paikkakunnan puutarhaharrastajia.

la 26.4. työpaja, jossa Anneli Laitisen ohjaamana tehdään koivunrisuista vene tai sen sovellus.

ma 28.4. ilta aiheena maan parannus ja lannoitus sekä lehtokotiloiden torjunta tai niiden kanssa eläminen. Asiantuntijana suunnitteluhortonomi, AMK Pekka Ilén Keski-Suomen Puutarha-avusta.

la 24.5. klo 10-12 kirkonkylän torilla perinteinen taimienvaihtotori. ” Tuo tullessas, vie mennessäs, tai osta sopuhintaan!” Merkitse taimiruukkuihin kasvin nimi. - Puutarhaseuran logolla varustettu vih-reävalkoinen, tukeva kangaskassi täällä myynnissä (14,-).

Kesän toiminta

la 14.6. Retki Etelä-Savoon kohteina Mörönperän kotipuutarha, Mikkelipuiston 25 mallitarhaa ja taimimyymälä sekä Tuomiojan Tarha Kangasniemellä. Matka täyttyi muutamassa kuukaudessa, lähtijöitä on 50 ja jonossa kymmenkunta.

ma 30.6. pihakävely Pirjo ja Hannu Liimataisen pihaan Laukaan Vehniälle. Siellä on kasvikeräilijän vanhan maalaistalon pihapiiriin rakennettu piha. Lajeja on yli 2000 ja lisäksi on metsäpiha. Liimataisten pihasta on juttu Viherpiha-lehdessä 1/2014. Kimppakyydit.

to 10.7. Pihakävelyt Venekoskella kolmeen yksityispihaan.

ma 21.7. Puistokävely, oppaana kunnan puutarhuri Arto Gustafsson. Kokoonnumme pääkirjaston edessä, missä aluksi kirjaston tervehdys: Mitä kirjasto tarjoaa puutarhaharrastajalla

ti 5.8. Pihakävelyt Hankamäessä kahdessa yksityispihassa.

la 16.8. Puutarha- ja sadonkorjuujuhlat yksityispihassa Tervamäessä

Kesän mittaan voimme jälleen valmistautua siementen vaihtoon! Kerää siemeniä, laita pikkupusseihin tai isokin käy, kirjoita päälle laji ja maininta mahdollisesta kylmäkäsittelyn tarpeesta. Palaamme asiaan!

Syyskauden toiminta

la 13.9. klo 10-12 taimienvaihtotori kirkonkylän torilla. Tuo tullessas, vie mennessäs tai osta sopuhintaan! Merkitse taimiruukkuihin kasvin nimi. Jos pihassasi on lehtokotiloita, älä tuo taimia, mutta tule hakemaan!

ma 15.9. klo 17.30-19.00 Uusia makuja syksyn sadosta – luentoilta pääkirjastossa, asiantuntijana Keski-Suomen Marttapiiristä Eeva Manninen. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kirkonkylän Marttojen, Kansalaisopiston ja kirjaston kanssa.

to 25.9. keskusteluilta. Paleltuivatko kesäkurpitsan taimenesi alkukesästä? Vaivasivatko kirvat kasvejasi ja tekikö helle lisää töitä? Kukkiko jokin kukka tänä kesänä erityisen kauniisti vai saitko jonkun isomman työn valmiiksi pihallasi? Vaihdetaan kokemuksia menneestä kesästä puutarhassasi. Mukaan voi ottaa mukaan myös kuvia omista kasveista tai paikoista omalla pihalla. Leppoisaa keskusteluiltaa ohjaa Mari Valkonen.

to 2.10. työpaja aiheena vaahteranlehtikranssi. Varpu Pöyhönen opastaa, kuinka vaahteranlehtiruusuista voi sitoa kauniin kranssin valmiiseen kranssipohjaan.

to 16.10. ilta aiheena valokuvaaminen puutarhassa. Käydään läpi sommittelun perusteita soveltaen niitä kukkien kuvaamiseen. Ohjaajina Stina Rannström ja Kaija Halme.

pe 7.11. elokuva Eedenistä Pohjoiseen. Tämä Virpi Suutarin ohjaama dokumenttielokuva kertoo puutarhanhoitoon hurahtaneista pariskunnista. Humoristisia sävyjä tulvivassa rakkauselokuvassa kurkistetaan pitkien parisuhteiden iloihin ja suruihin. Elokuvan ensi-ilta oli maaliskuussa tänä vuonna.

la 22.11. havukranssityöpaja. Seuran kokeneet kranssien sitojat opastavat mielellään uusia tekijöitä. Oman kranssin lisäksi on tarkoitus valmistaa kransseja Joulukadun avajaisiin ja Kuhinoihin.

ke 10.12. pikkujoulut. Pientä ohjelmaa, joulupuuro ja kahvit.Osallistumme myös Joulukadun avajaisiin ja Kuhinoihin myymällä kransseja. Otamme Kuhinoihin vastaan mielellämme seuran jäsenten tuotteita, tulot puutarhaseuran hyväksi. Kevättalvella pidetään jälleen siementenvaihtotori. Kerää siis edelleen perennoista tai hyötykasveista (vaikkapa tomaateista) siemeniä, merkitse laji ja mahdollisesti muita tietoja.