Kuvia

Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva

Seuraa meitä!

Seuraa meitä Facebookissa!

Tapahtumat 2015

Puutarhaseuran kymmenes toimikausi on alkanut. Tänä vuonna haastamme seuramme jäsenet valokuvaamaan kotipuutarhassa teemana Kotipuutarhurin vuosi. Toivomme valokuvia otettavan pitkin vuotta, ja niiden kertovan harrastajapuutarhurin pihasta iloinen ja murheineenkin. Kyse ei ole kilpailusta. Kuvista valikoidaan vuodelle 2016 näyttely pääkirjastoon Puutarhaseuran 10-vuotisjuhlan kunniaksi.

Syyskauden toiminta

la 12.9. klo 10-12 taimienvaihtotori Aseman kylällä kauppa Salen pihassa tapahtumapäivän yhteydes-sä. Purkita ylimääräiset perennasi ja laita nimilappu purkin kylkeen; myös isompia kasveja kuten pen-saiden alkuja voi tuoda. Periaatteena on ”tuo tullessas, vie mennessäs tai osta sopuhintaan.

to 17.9. klo 17.00-19.00 pääkirjastossa Vuoden vihannes sipuli ja muita herkkuja –luento ja kes-kustelutilaisuus yhteistyössä Kirkonkylän Marttojen, Kansalaisopiston ja kirjaston kanssa. Ohjeita mm. sipulien kasvattamisesta ja käytöstä alustajina Sirpa Lindholm ja Eeva Manninen.

to 8.10. klo 18.30 nojatuolimatka Viron puutarhoihin Kulttuurikellarissa Aseman koulun alaker-rassa. Viime kesän Viron-matkan kuvien katselua ja muistelua – myös niille, jotka eivät olleet mukana!

pe 30.10 klo 19.00 Kulttuurikellarissa Aseman koulussa katsomme elokuvan Salainen puutarha. Elokuva pohjautuu Frances Hodgson Burnettin klassikkoromaaniin vuodelta 1911. Kirjasta on useita elokuvaversioita: katsomme uusimman vuodelta 1993.

la 28.11. klo 9-15 havutyöpaja kirkonkylällä Kuuhankaveden koulun yhteydessä olevassa ns. kivikou-lussa. Valmistamme kokeneiden seuran jäsenten opastamana uutena havupalloja ja myös perinteisiä havukransseja. Ota mukaan omat havut (myös esim. mustikan- tai puolukanvarpuja tai kanervaa voi käyttää lisukkeena) ja leikkurit. - Työpaja on jäsenille maksuton, muille 10,-.

ke 2.12. klo 18.00 pikkujoulut kirkonkylän vanhainkodin ruokalassa. Tänä vuonna toimimme nyytti-kestiperiaatteella: tuo suolaista tai makeaa, itse tehtyä tai ostettua. Pientä jouluista ohjelmaa.

la 12.12. Kuhinat Monitoimitalossa. Siellä myydään seuralaisten valmistamia havukransseja ja –palloja ja muuta seuran jäsenten tuomaa joulutoritavaraa.

Kesän toiminta

ke 3.6. klo 16-20 betonityöpaja, valmistetaan betonikoristeita puutarhaan.

ke 10.6. klo 18.00 luento- ja neuvontailta Biojätteet kiertoon: kompostoinnin salaisuudet Kuuhankaveden koulun ruokalassa. Asiantuntijana ympäristösuojelusihteeri, biologi Sirpa Peitsenheimo-Aarnio, lisäksi paikallisten kompostorin käyttäjien kokemuksia.

to 25.6. valokuvaaminen puutarhassa: käytännön harjoittelua yksityispihassa Ristimäessä Kynsiveden rannalla.

su 28.6. klo 12-18 vietetään valtakunnallista puutarhapäivää. Katso Keski-Suomen tarjontaa osoitteessa www.avoimetpuutarhat.fi. Mahdollisuus omatoimiseen pihakävelyyn!

to 9.7. pihakävelyt Ristimäessä

ke 22.7. pihakävely Lievestuoreen pohjoispuolella Laukaan Saarilammella

31.7.-2.8. Puutarhamatka Viroon. Muutamaa peruutuspaikkaa voi kysyä 22.6. asti Mari Valkoselta (puh. 050 3771553).

la 22.8. alkaen Sadonkorjuu- ja puutarhajuhlat. Juhlimme kesän täyttymystä nyyttikestein.

Kevätkauden toiminta

la 14.2. klo 15.00 Kuuhankaveden koulun ruokalassa tilaisuus Luomupuutarhurin keittiöpuutarha. Biologi Marjo Pihlaja kertoo ja näyttää kuvia luonnonmukaisesta hyötykasviviljelystä. Tilaisuuden päätteeksi pidetään siementenvaihtotori.

ke 18.2. klo 18.00 Kuuhankaveden koulun ruokalassa vuosikokous, kahvitarjoilu ja valokuvia vuoden 2014 toiminnasta.

ma 30.3. valokuvaaminen puutarhassa 2: irti automaattiasetuksista eli miten voit vaikuttaa kuvaan, kun valitset itse ISO-arvon, ajan tai aukon. Vähän teoriaa, enemmän käytännön harjoittelua.

to 9.4. omenapuiden keväthuolto leikkaamalla Aseman kylällä yksityispihassa. Puutarhuri Nina Sirkka neuvoo ja leikkaa vanhoja omenapuita.

ke 6.5. Hallan tuvan perennapenkkien kevätkunnostus, talventörröttäjien poistoa ym. Ilmoittaudu Sinikka Leinoselle (puh.041 5442458) siltä varalta, että päivä kelin vuoksi muuttuu.

la 23.5. klo 10-12 kirkonkylän torilla perinteinen taimienvaihtotori. "Tuo tullessas, vie mennessäs, tai osta sopuhintaan!" Merkitse taimiruukkuihin kasvin nimi. - Puutarhaseuran logolla varustettu vihreävalkoinen, tukeva kangaskassi täällä myynnissä (14,-).