Kuvia

Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva

Seuraa meitä!

Seuraa meitä Facebookissa!

Tapahtumat 2016

Kevätkauden toiminta

Hankasalmen puutarhaseura täyttää tänä vuonna 10 vuotta!

ke 24.2. klo 18.00 Kuuhankaveden koulun ruokalassa vuosikokous, kahvitarjoilu ja valokuvia vuoden 2015 toiminnasta. Tule muistelemaan ja nauttimaan!

ke 9.3. klo 18 kirkonkylällä vanhainkoti Päivärannan ruokalassa pidetään yrtti-ilta. Yrttien kasvattaminen on helppoa ja hauskaa eikä vie paljon tilaa. Seuran omat yrttiharrastajat Tarja Viitala, Sinikka Leinonen ja Sirpa Lindholm kertovat ja opastavat. Päätteeksi erilaisten siementen vaihtoa.

pe 1.4. klo 17.30 pääkirjastossa Kotipuutarhurin vuosi -10-vuotisjuhlanäyttelyn avajaiset. Miten kaikki alkoi? Tule muistelemaan, vaihtamaan ajatuksia, tapaamaan puutarha-asioista kiinnostuneita paikkakuntalaisia. Pientä ohjelmaa ja suun kostuketta.

la 2.4. klo 10-13 Kuuhankaveden koulun puutyöluokassa työpaja linnunpönttöjen rakentamiseksi. Kokeneet nikkarit opastavat ja auttavat, tarvikkeet löytyvät paikalta. Työpaja on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka osaavat hieman käyttää vasaraa. Myös äiti tai isä on tervetullut mukaan.

ti 5.4. klo 18-19.30 Aseman koulussa Kulttuurikellarissa puutarhuri ja kirjailija Mari Mörön kertoo ja näyttää kuvia puutarhanhoidosta ja sen ylenpalttisuudesta. Voit tutusta Marin ja Mörönperän maailmaan blogissa Vapaastiversoo.fi.

Hallan tuvan perennapenkkien kevätkunnostus toukokuussa tapahtuu hallituksen voimin. Mikäli olet halukas talkoisiin, ilmoittaudu Virpi Kainulaiselle (puh. 0405058459).

la 28.5. klo 10-12 kirkonkylän torilla perinteinen ja suosittu taimienvaihtotori. ”Tuo tullessas, vie mennessäs, tai osta sopuhintaan!” Merkitse taimiruukkuihin kasvin nimi.

la 2.7. Puutarhamatka Etelä-Savoon nro 2 kohteina Hirvensalmen taimisto, Mikkelissä yksityispiha Siilinpiha ja Juvalla Vanha Kilkkilä. Jäsenkirjeen ohessa matkasta erillinen esite. Ilmoittautuminen viimeistään su 19.6. Mari Valkoselle numeroon 050 3771 553. Matkan hinta jäsenille 48,- , muille 58,-. Matkamme ovat suosittuja!

Kesän toiminta

ke 8.6. klo 15-19 betonityöpaja maljakoiden tekemiseksi Havusalmella Raija Pellisen luona. Valmistetaan Raijan ja Sinikan opastamana betonimaljakko, jollaisen moni näki kirjastossa juhlanäyttelyn yhteydessä.

su 19.6. vietetään valtakunnallista luonnonkukkien päivää ja tänä vuonna Hankasalmella klo 12 alkaen Tervamäen Ylätalon maisemissa Mari ja Vesa Valkosen pihapiirissä (Tervamäentie 101). Teemalajina on yleisesti levittäytynyt koiranputki, mutta parin tunnin opastetulla retkellä löytyy muitakin kiinnostavia luonnonkukkia. Mukaan voi ottaa myös kasvion ja suurennuslasin. Asu sään mukaan. Retken järjestää Hankasalmen Pohjola-Norden ja Kotiseutuyhdistys. Puutarhaseuran väki on tervetullut mukaan!

La 2.7. klo 8.00 alkaen puutarhamatka Etelä-Savoon kohteina Hirvensalmen taimisto, Mikkelissä yksityispiha Siilinpiha ja Juvalla Vanha Kilkkilä. - Matka täyttyi muutamassa viikossa ja linja-autoakin on jo vaihdettu suurempaan.

ti 12.7. klo 18 alkaen 2 pihakävelyä Hankavedellä yksityispihoissa

ma 18.7. klo 18 alkaen pihakävely kirkonkylällä ja toinen Havusalmella yksityispihoissa

su 7.8. klo 12-18 vietetään valtakunnallista puutarhapäivää. Katso Keski-Suomen tarjontaa osoitteessa www.avoimetpuutarhat.fi. Mahdollisuus omatoimiseen pihakävelyyn.

la 27.8. klo 16 alkaen Sadonkorjuu- ja puutarhajuhlat yksityispihassa Niemisjärven Halttulassa. Juhlimme kesän täyttymystä nyyttikestein.

Syyskauden toiminta

la 10.9. klo 10-12 taimienvaihtotori Aseman kylällä kauppa Salen pihassa tapahtumapäivän yhteydessä. Syksy on mainiota istutusaikaa. Purkita ylimääräiset perennat, pensaat ja puiden alut ja laita nimilappu purkin kylkeen. Myös huonekasveja voi tuoda; alkaahan juuri sisäpuutarhan kohennus. Periaatteena on ”tuo tullessas, vie mennessäs tai osta sopuhintaan”. Pyydämme, että lehtokotilopihoista ei taimia tuoda, mutta uusia sopii hakea!

to 15.9. klo 17.00-19.00 pääkirjastossa Vuoden 2016 vihannes kukkivat kaalit. Kotitalousneuvoja Hanni Kuronen antaa vinkkejä ja reseptejä aiheesta. Tilaisuus yhteistyössä Kirkonkylän Marttojen, Kansalaisopiston ja Kirjaston kanssa.

la 8.10. klo 9 alkaen tuulikellojen työpaja Kuuhankaveden koulun teknisen työn luokassa. Rakennetaan Heikki Oksasen ohjauksessa vanhoista metalliesineistä tuulikelloja.

pe 11.11. klo 18.30 Kulttuurikellarissa Aseman koulussa katsomme elokuvan Metsän tarina. Metsän tarina on vuoden 2012 lopussa ensi-iltansa saanut suomalainen dokumenttielokuva. Elokuva esittelee suomalaista metsäluontoa eläimineen. Kehyskertomuksena on kertojaääni-isän pojalleen kertoma tarina metsään liittyvästä suomalaiskansallisesta mytologiasta.

la 26.11. vietetään seuran kymmenvuotisjuhlan kunniaksi pikkujoulut Revontulessa. Nautimme Revontulen jouluisen juhlapöydän monipuolisista antimista. Luvassa myös pientä ohjelmaa.

Ennen juhlaa on halukkailla mahdollisuus nauttia savusaunan lempeistä löylyistä ja pulahtaa pihan porealtaaseen.

Kumpaakin osallistujamäärältään rajattuun, maksulliseen osioon ennakkoilmoittautuminen 15.11. mennessä .

la 3.12. klo 9 alkaen havutyöpaja kirkonkylällä Kuuhankaveden koulun yhteydessä olevassa ns. kivikoulussa. Valmistamme kokeneiden seuran jäsenten opastamana havupalloja ja havukransseja.

Olemme mukana joulukuussa Kuhinoissa kirkonkylällä. Siellä myydään seuralaisten valmistamia havukransseja ja –palloja ja muuta seuran jäsenten tuomaa joulutoritavaraa.

Tarkat tiedot toiminnastamme saa kolmasti vuodessa kantopostina tulevassa jäsenkirjeessä!