Kuvia

Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva Pikkukuva

Seuraa meitä!

Seuraa meitä Facebookissa!

Tapahtumat 2017

Kevätkauden toiminta

Puutarhassa voi olla muutakin kuin kasveja! Tälle seuralle on ominaista vahva kädentaitojen harrastus: on ollut erilaisia työpajoja kuten risu-, havu- betoni-, kovetusaine-, linnunpönttö- ja viimeisimpänä tuulikellotyöpaja. Toiveena olisi nyt saada kotipihan koristeista näyttely pääkirjastoon kesäkuuksi (koristeen ei tarvitse olla työpajassa tehty). Niinpä nyt vetoamme teihin kädentaitajiin: Mitä antaisitte seuran näyttelyyn alkukesän ajaksi muiden iloksi ja ihmeteltäväksi? - Ilmoita mahdollisista sinulta tulevista pihakoristeista Kaijalle (puh. 040 7359510 tai ) kevään kuluessa, mutta viimeistään 10.5. Esineiden keruu käy kätevästi mm. taimienvaihtotorin yhteydessä. Näyttely rakennetaan heti taimitorin jälkeen viikon 22 alussa ja avataan 1. kesäkuuta.

to 23.2. klo 18.00 Kuuhankaveden koulun ruokalassa vuosikokous, kahvitarjoilu ja valokuvia vuoden 2016 toiminnasta. Tule muistelemaan ja nauttimaan!

ke 15.3. klo 18-20 Kuuhankaveden koulun ruokalassa luento Miten teet pihasi mieleiseksi, jossa puutarhuri Tuula Rahkonen keskittyy jo olevan pihan kunnostamiseen.

la 22.4. klo 9-15 työpaja köynnöstukia harjateräksestä Heikki Oksasen opastamana Sinikka Leinosen luona. Ilmoittaudu ennakkoon viimeistään 18.4. Sinikalle puh. 0415442458 (tekstiviesti tai iltaisin soitto). Työpaja on jäsenille maksuton, muille 10,-.

ke 10.5. klo 18 Hallan tuvan perennapenkkien kevätkunnostus talkoilla (ei niin iso homma!) ja Ninan vetämänä kotipuutarhurin taukojumppa. Mukaan kitkemisvälineet ja harava tai keppi.

Kesän toiminta

Puutarhaseuran kesän 2017 toiminta on hyvin monipuolista ja sitä on paljon! Tervetuloa mukaan toimintaan.

Vuonna 2017 on seuramme vuoro ja kunniatehtävä hoitaa sankarihautojen kunnianosoitukset : 27.4 kansallisena veteraanipäivänä seppeleen lasku, 21.5 kaatuneitten muistopäivänä seppeleenlasku, 6.12 seppeleen- ja kukkalaitteiden lasku ja kynttilöiden sytytys, sekä 24.12 kynttilöiden sytytys sankarihaudoille.

Uutena ideana innostuimme kokoamaan seuran jäseniltä ruokaohjeita ja kokoamaan niistä ruokareseptikirjan sadonkorjuun hengessä: omasta maasta, kasvihuoneesta, metsästä saatujen yrttien, kasvisten, marjojen, sienien käyttöohjeita ruuanvalmistuksessa. Keräämme näitä ohjeita syyskuun alkuun asti, käymme ne työryhmässä läpi, liitämme niihin kauniita ja houkuttelevia kuvia ja painatamme tästä kaikesta KIRJAN! Kirjaa myymme sitten joulun alla. Kuka ei haluaisi ostaa näin ainutlaatuista tuotetta?!

la 27.5. klo 10-12 perinteinen ja suosittu taimienvaihtotori kirkonkylän torilla : tuo tullessasi, vie mennessäsi tai osta. Samalla tapaat torilla samanhenkisiä ihmisiä ja voit vaihtaa kokemuksia. Tilaisuudessa voit myös liittyä jäseneksi. Myymme seuran suosittua kassia 14 e/kpl.

Ke 31.5 perustamme talkoilla (lasten ja vanhempien kanssa) Sillankorvan päiväkodin pihaan hyötypuutarhan hedelmäpuineen sekä lahjoitamme taimitorilta saatuja sopivia kasveja.

To 1.6 klo 16 avautuu näyttelymme pääkirjastossa : Koristeita kotipihaan jäsentemme askartele-mista pihakoristeista. Käy katsomassa kirjaston aukioloaikoina kesäkuun 28. päivään asti. Mitään erillisiä avajaisia ei ole.

Ma 12.6 laitetaan Kotirannan palvelutalon yrttilaatikko kesäkuntoon taimitorin kasveilla.

To 15.6 (virka-aikana) retki Laukaan luonnonvarakeskukseen, joka on ollut valiotaimia tuottava tutkimusasema. Sen yhteydessä on rhodo-puisto. Teemme matkan kimppakyydillä. Ilmoita Annalle puh. 050-58 18 153, jos tarvitset kyytiä.

La 17.6 on kansallinen luonnonkukkien päivä. Tällä kertaa retki suuntautuu Hankamäkeen, lähtö Hallan Tuvan edestä klo 10. Seuraa lehti-ilmoittelua.

Puutarhaseuran kesässä oli monipuolista toimintaa. Käykääpä katsomassa, vaikka aidan takaa, Sillankorvan päiväkodin takapihan istutuksia : omenat kypsyvät, raparperin lehtien alla on sammakoille kultainen koti, marjapensaita on siellä ja täällä. Seuran jäsenten kädentaitojen näyttely kirjastossa kesäkuun ajan oli tyylikkäästi rakennettu ja koruttomuudessaan todella vaikuttava. Tänä kesänä tarjottiin seuralaisille kaksi matkaa: puolen päivän matka Tommolan taimistoon Leivonmäelle ja koko päivän matka Kymenlaaksoon – molemmat matkat olivat suosittuja ja onnistuneita. Venekosken tienoo tuli tutuksi pihakävelyillä ja sadonkorjuujuhlassa.

Syyskauden toimintaa

la 9.9. klo 10-12 perinteinen taimitori Asemalla Salen parkkipaikalla. Satoi tai paistoi, me olemme siellä! Tuokaa taimia – vaihtakaa tai ostakaa tai lahjoittakaa. Muistetaan kuitenkin, ettei taimia tuoda pihoilta, joissa on lehtokotiloita.

to 14.9. klo 17-19 Vuoden vihannes-ilta kirjastossa : salaatti. Kotitalousneuvoja Hanna Kuronen antaa vinkkejä ja reseptejä, tarjolla myös maistiaisia. Puutarhaseura on mukana järjestämässä yhdessä kirjaston, kansalaisopiston ja Marttojen kanssa. Kannattaa tulla kuuntelemaan ja vaihtamaan kokemuksia !

la 30.9. päättyy Puutarhaseuran ruokareseptien kokoaminen. Tarkoituksena on julkaista reseptikirja seuran jäsenten herkkuohjeista, olkoon se juoma, salaatti, suolainen tai makea syötävä, lisuke, jälkiruoka tai muu, jossa on käytetty vihanneksia, kasveja, sieniä tai marjoja. Reseptikirja on valmis marraskuun lopussa.

la 30.9. on valmis seuran toisen tuotteen kokoaminen : teemme myyntiin muistipelin kasveista. . Siinä toinen joulumyyntiin tuleva tuote, tietenkin seuran logolla varustettuna.

to 26.10. kokoonnumme vaihtamaan kesän kuulumisia. Tarjolla on yhteistä keskustelua kesän kokemuksista : mikä onnistui omalla pihalla, mikä oli haastavaa. Samalla voi halutessaan tehdä risu- tai mustikanvarpukransseja, kaivertaa kurpitsalyhtyjä yms. askartelua. . Omat materiaalit mukaan. Tarjolla myös lämmintä juomaa ja naposteltavaa. Tervetuloa !

to 30.11. vietämme pikkujoulut. Luvassa pientä ohjelmaa, rentoa yhdessäoloa. Tarjolla joulupuuro ja rusinasoppa sekä kahvit ja joulutorttu.

la 2.12. klo 10-16 Museokylän (Hallan Tuvan) joulutori , joissa meillä on myyntipöytä. Myynnissä reseptikirjaa ja muistipeliä.

su 3.12. perinteinen havukranssityöpaja . Ota mukaan : puutarhasakset ja- käsineet, sivuleikkurit, pajun, kuusen, katajan, koivun oksia, puolukan /mustikan varpuja, käpyjä, sammalta, jäkälää. Seuraavia, jos sinulla on: kuumaliimapyssy, erilaisia koristeita, metallista askartelupuolalankaa (löytyy myös työpajan varustuksena) . Valmistusohjeet annetaan sekä suullisesti että kirjallisesti.

ke 6.12. itsenäisyyspäivänä klo 9 sankarihautojen kunnianosoitustilaisuus : klo 9 asetetaan ja sytytetään 200 kynttilää sankarihaudoille, jumalanpalveluksen jälkeen viedään seppele ja kukkalaitteet muistomerkeille.

la 9.12. Joulukuhinat Kuuhankaveden koulu tai monitoimitalo, seuraa ilmoittelua. Myytävänä havukransseja, reseptikirjoja, muistipelejä.

su 24.12. jouluaattona klo 9 sankarihautojen kunnianosoitustilaisuus. Asetetaan ja sytytetään 200 kynttilää sankarihaudoille.

Matkat

La 10.6 jäsenille tarkoitettu puolipäivämatka Leivonmäkeen Tommolan tilalle. Taimitarhalla tutustumista ja ostosten teko. Sen jälkeen ajamme Katariinan Kahvimyllyyn, jossa kahvi ja suolainen piirakka. Bussissa on 47 paikkaa. Matka (kyyti ja kahvitus) maksaa 20 euroa/osallistuja. Ilmoittautuminen 31.5. mennessä Annalle puh. 050 581 8153, tai ilmoittaudu taimitorilla.

La 1.7. koko päivän matka Kymenlaaksoon. Tutustumme Eija’s Gardeniin Ruotsinpyhtäällä, Runebergin kotimuseoon ja Fredrikan puutarhaan Porvoossa sekä Sapokan vesipuistoon Kotkassa. Matkaan sisältyy kahvit lohileipineen sekö lounas. Matkan järjestelyistä vastaa Mari Valkonen, tarkemmat ohjeet jäsenkirjeessä.

Pihakävelyt Venekoskella maanantai 10.7. Illan aikana on kaksi pihakävelyä yksityispihoissa.

Sadonkorjuujuhla la 19.8. alkaen Moision Marjatilalla Venekoskella. Kyseessä on perinteiset nyyttikestit : tuo suolaista tai makeaa. Talon emäntä on Arja Wörner. Tilalla on juhlakäyttöön kunnostettu navetta (Kulttuurinavetta: huomaa, että sisällä voi olla viileää…) Arja on paitsi matikan opettaja, myös armoitettu esiintyjä - hänellä on oma teatteri tallin parvella, siellä saamme kuulla savonkieltä ja näemme valloittavia ihmistyyppejä.

Syksyllä: Taimienvaihtotori asemalla, luento säilömisestä, Marttojen salaatti-ilta 14.9, elokuva ilta Kulttuurikellarissa (Edenistä pohjoiseen?), havukranssityöpaja, 6.12 ja 24.12 sankarihautamuistamiset, pikkujoulut tällä kertaan Hännilän leirikeskuksessa…. näistä tulee jäsenkirje 3/2017 elo-syyskuun vaíhteessa.